I samband med nedläggningen av Slakthusområdet vid Globen utredde Cedervall frågan om ett nytt livsmedelskluster i Farsta. Larsboda Livsmedelsanläggning utformades till ett modernt, flexibelt och hållbart livsmedelscentrum.
Stort vikt lades vid att säkerställa goda logistikflöden, trafikplanering inom och till området och att se till att lokalerna uppfyllde de krav som ställs på livsmedelsklassade lokaler. En omfattande inventering av Slakthusområdets samtliga hyresgästers behov och önskemål för framtiden har legat till grund för förslaget.
Livsmedelsanläggningen utformades med tre parallellt ställda byggnader i ett plan med platta på mark, varav en i soutteräng . Produktion samt kyl- och fryslager lokaliseras till markplan och den höga takhöjden används för att bygga mellanbjälklag så kallade entresoler för kontor, omklädning med mera.
Lokalerna är installationstäta med omfattande byggnadstekniska krav, temperatureglerade zoner, komplicerade rumssamband och flödeskrav och högt ställda hygienkrav för att minimera kontaminering. Totalt omfattade projektet 28 500 kvm BTA och drevs fram till och med systemhandlingsskede.